Sunday, March 30, 2008

Pariisi ikoonid


10/4/2007 Eiffeli torn, Pariis



10/4/2007 Basilique du Sacré-Cœur, Pariis




Ilma nende kahe ehitiseta poleks Pariis minu jaoks Pariis. Absoluutselt võimsad. Üks asi on alt ja teine asi on ülevalt. Mõlemal juhul hingematvad. Neid peab ise kogema, pildid ja filmid jne, see pole midagi. Huvitav, ma kõlan nagu turistibuklett, aga oma silm on ju ikkagi kuningas.

Maria, see kiriku foto on nüüd küll Sinu jaoks tehtud.

Kevad kraabib hinge.
Pariis lööb pähe.


Jätkub.



Sunday, March 23, 2008

Söömaajad


10/4/2007 restoran, Pariis



12/4/2007 Kunstnike Sild, Pariis



13/4/2007 hotellituba, Pariis


Pariisis ilma söömata juba ei saa. Esimene foto pärineb ainukesest restoranist, mida külastasin, noh sellisest peaaegu nagu päris restoranist. Laulinad olid salvrätist ja see salat ei maitsnud üldse hea. Nuga ja kahvel jätavad igatahes väga näljase mulje.
Teisel fotol einestasime Maria soovitusel Kunstnike Sillal. Ostsime kaasa vett, pika saia, värsket salatit ja apelsine, sest ärge unustage: üks apelsin päevas teeb Sinust naise. Ilm oli meie vastu helde, kuid pisut tuuline. Ilus oli, vägagi teistmoodi kui asjad on praegu - varsti ongi aasta möödas. Aeg lendab.
Kolmandal hängime oma hotellitoas, kus sõime mingeid juustusid ja jõime kohalikku alkoholivaba siidrit. Ei saa kurta, nälg on nälg. Ahjaa, saia oli ka. Pariisis on nii palju saia, aga ikka on nag kõik saledad. Mis nad teevad seal ei tea? Jooksjaid autode vahel oli küll palju. Jõudu!

Pariisist alates ma enam kohvi ei joo.

Tervitused minu Pariisi muusale, Mariale.

Lihtsalt lõpetasin.



Sunday, March 16, 2008

Natuke enne Pariisi


10/4/2007 Kopenhaageni lennujaam, Taani


Tegelikult on see kõige esimene Pariisi-seeriast. Ootasime lendu Pariisi. Jah, see pole küll võetud suures moelinnas, aga see on suunaga sinnapoole ikkagi. Sarnase fotoga lõpeb ka kogu see ilus kevadine seeria. Head tunded poevad hinge, kui sellele reisile mõtlen. Kuidagi rahulikud, mitte üldse suurlinlikult kiired ja toimekad, erinevalt Brüsselist valitseb Pariisis teistmoodi õhk. Samas üks täis paberit ja teine täis kunsti ja loovust. Eks igaüks leiab Pariisist selle, mida ta otsib.

Kindlasti minge Pariisi. Eriti kevadel.


Monday, March 10, 2008

Pariis vol. 1


11/4/ ja 14/4/2007 suvaline tänav, Pariis



Need fotod on tehtud meie miniatuurse hotellitoa aknast möödunud kevadel. Tavaliselt jalutasid sealt mööda suvalised möödujad või turistid, kes oma hotellidesse teed otsisid. Lahkumishommikul aga oli tänav spordimehi täis, sest toimus Pariisi maraton.

Hotellitoast tuleb veel fotosid ja üldse tere tulemast Pariis!


Sunday, March 02, 2008

Praha vol. 6


8/4/2007 park, Praha


Selle pisut kurbliku fotoga lõppeb Praha-seeria. Mõelda vaid, selleks et mõni linn meeldima hakkaks on vaja ühte suurepärast sõpra, kes seal resideerub, Sind külalislahkuse ja tofuga kostitab ja 4.50.- krooniseid kellasid aitab valida. Elu on suurepärane, ka Prahas.

Kadri, aitäh Sulle.